Скляні чи пластикові лінзи? Що обрати

Скляні чи пластикові лінзи? Що обрати

У той час як більшість людей віддають перевагу новітнім пластиковим лінзам, все ще є багато прихильників скляних лінз. Кожен матеріал має свої переваги та недоліки, і вибір матеріалу для лінз є вашим особистим вибором.
Щоб допомогти вам прийняти більш обґрунтоване рішення, нижче ми описали переваги та недоліки кожного типу лінз.

Скляні лінзи

Ясність. Скляні лінзи забезпечують найчіткіше бачення з найменшою кількістю спотворень.

Стійкість до подряпин. Скляні лінзи майже неможливо подряпати, тоді як пластикові можна легко подряпати, якщо ви будете необережні. Тому вони мають нескладні вимоги по догляду.

Однак перед покупкою нової пари скляних лінз пам’ятайте про такі фактори:

Важче пластику. Вага скляних лінз може бути незручною, особливо якщо ви плануєте носити їх цілий день. Їх важкість також може призвести до того, що вони часто ковзатимуть по вашому обличчю, що з часом може викликати роздратування.

Обмежені варіанти оправ. Вага скляних лінз робить їх несумісними з безобідковими та напівобідковими оправами. Це може бути досить суттєвим обмеженням при виборі стилю оправи.

Делікатність. Скляні лінзи, хоч і стійкі до подряпин, є делікатнішими, ніж пластикові, і можуть легко тріснути або навіть розбитися під час удару. Це важливий вирішальний фактор, якщо ви ведете активний спосіб життя, вдома є маленькі діти, які можуть спробувати зірвати окуляри з вашого обличчя, або якщо ви обираєте матеріал для лінз для окулярів дитині.

Важко тонувати. Якщо ви сподіваєтеся додати кольоровий відтінок своїм лінзам, ви можете переосмислити придбання скляних лінз. Оскільки скло є твердим матеріалом, який не вбирає вологу, наносити тонування складно і, як правило, не рекомендується.

Обмежені перехідні (фотохромні) варіанти. Якщо вас цікавлять фотохромні лінзи, важливо знати, що скляні лінзи не можуть вмістити всі різні варіанти переходу, і доступні лише у двох кольорах: Photo Grey Extra (PGX) і Photo Brown Extra (PBX), тобто сірий та коричневий відтінки.

Пластикові лінзи

Незаперечним є той факт, що останнім часом пластик став дуже популярним, і для цієї зміни, безперечно, є вагомі причини:

Легкість. Пластикові лінзи за своєю природою набагато легші та зручніші за скляні лінзи. Це важливий момент, якщо ви плануєте носити окуляри цілий день. Їх невелика вага також допомагає їм довше залишатися на місці, з меншим шансом, що вони зісковзнуть з вашого носа кілька разів на день.

Міцність. Пластикові лінзи дуже важко зламати. Вони набагато міцніші, ніж скляні лінзи, що робить їх чудовим вибором як для дітей, так і для дорослих.

Прозорість, безбарвність, відсутність світлорозсіювання та зменшення відблисків в порівнянні зі склом забезпечують чітку якість зору.

Велика різноманітність. Пластикові лінзи підійдуть до оправ різних форм, розмірів, товщини та кольорів. Це означає, що ви матимете набагато більший вибір.

Легко тонуються. Якщо ви хочете додати лінзам кольоровий відтінок, пластикові лінзи – це ваш вибір. Завдяки поглинаючим властивостям, пластикові лінзи можна легко тонувати в будь-який колір та відтінок.

Однак, незважаючи на те, що пластикові лінзи є кращим вибором, у виборі пластику замість скла може бути один недолік:
легко дряпається. Це головна причина, чому деякі люди вибирають скляні лінзи замість пластикових.

Проте майте на увазі, що хоча цей фактор міг бути причиною для занепокоєння в минулому, сьогодні можливість додати на лінзи покриття проти подряпин усуває це занепокоєння.

Ми маємо великий вибір оптичних лінз від світових та українських виробників. Звертайтеся до найближчого салону, де ми допоможемо підібрати стильну оправу і якісні окулярні лінзи за вашим рецептом. Якщо вам потрібен новий рецепт — залишайте заявку на огляд.