Матеріали, з яких виготовляють оправи. Їхні переваги та недоліки

Матеріали, з яких виготовляють оправи. Їхні переваги та недоліки

Один із основних критеріїв вибору окулярів — оправа. Покупці шукають якісні та естетичні вироби, які пасуватимуть до рис обличчя, а також чудово служитимуть довгий термін. Якщо з дизайном все вирішується досить легко — варто лише приміряти кілька моделей і можна знайти свій ідеальний варіант, то з якістю складніше. В цьому питанні варто розібратися трішки глибше та в першу чергу проаналізувати матеріали для виготовлення оправ. Власне від цього і залежить те, як виріб проявить себе в користуванні.

З яких матеріалів виготовляються сучасні оправи?

Існує три групи матеріалів, які використовуються для оправ - полімери або іншими словами пластик, метал, природна натуральна сировина. Пропонуємо розглянути характеристики кожної з них.

Пластикові оправи одні з найбільш популярних на ринку. З цим матеріалом легко працювати, тому моделі представлені в будь-яких формах, кольорах та дизайнерських рішеннях. Оправа легка, а тому зручна в користуванні, досить міцна, не піддається механічним пошкодженням та подряпинам. В цілому це розумний вибір, про який ви навряд пошкодуєте. Проте варто зауважити один мінус — з часом пластикові оправи здатні затиратися, особливо в місцях частого контакту з обличчям (на переніссі, завушниках). Це не критично, проте вигляд окулярів стає не таким новеньким, як одразу після покупки.

Металеві оправи виготовляють зі сплавів міді, алюмінію, нержавіючої сталі, титану. Матеріали досить міцні та стійкі до пошкоджень, проте кожен з них має свої нюанси. Наприклад, сплави міді можуть викликати алергічну реакцію, тому потребують додаткової обробки або ж використовуються для елементів, що не контактують зі шкірою. Алюміній легкий, але менш міцний, проте чудово підходить для сучасних стильних моделей в дусі хай-тек. Титан якісний, легкий, стійкий, але складний в ремонті. Оправи з нержавіючої сталі користуються широким попитом, адже це не важкий, гнучкий та міцний матеріал, в який до того ж легко вставляються лінзи. У всіх металевих оправах наявні гвинтові носоупори, що допоможуть підігнати посадку під будь-яке перенісся.

Оправи з натуральних матеріалів не настільки поширені, як попередні види, проте знаходять своїх шанувальників. Це моделі з цінних порід дерева чи, наприклад, черепахового панциря чи навіть кави. Моделі дорогі, але мають особливу естетичну цінність.

Який варіант оправи обрати?

Як бачите, у кожного матеріалу є свої плюси та мінуси. Хоча варто визнати, що сучасні виробники оправ вміло усувають всі недоліки матеріалів різноманітними покриттями та іншими майстерними хитрощами. Тому, що стосується якості та тривалості служби, всі варіанти знаходяться приблизно на одному рівні. Інше питання — вашого смаку та зручності. Наприклад, пластикові оправи будуть легшими за металеві. Тому найкраще рішення — завітати в оптику та приміряти всі моделі. Тепер ви знаєте основні характеристики матеріалів, а після примірки зможете визначитися, яка оправа вам комфортніша.

Ми в мережі салонів Німецька Оптика пропонуємо різноманітний асортимент оправ з усіх популярних матеріалів. Заходьте на примірку в наші оптики в Рівному, Луцьку, Вараші, Нетішині, Рокитному чи Дубно

У наших салонах ви знайдете як металеві, так і пластикові оправи на будь-який смак<br>

У наших салонах ви знайдете як металеві, так і пластикові оправи на будь-який смак<br>